Bèta-mindset: Hoe een verandering in mentaliteit de motivatie voor bèta verbetert
praktijk
vo

Bèta-mindset: Hoe een verandering in mentaliteit de motivatie voor bèta verbetert

Hoe motiveer je een leerling die denkt wiskunde of natuurkunde toch niet te kunnen? Die denkt dat hij geen wiskundeknobbel heeft? In dit artikel en deze video presenteren we onderzoek naar de bèta-mindset van leerlingen in het vo.

  • Embedcode

Met mindset bedoelen we onbewuste overtuigingen over het kunnen veranderen van de eigen intelligentie. De mindset van leerlingen heeft invloed op hun motivatie en zelfvertrouwen. Met het lespakket Set Your Mind!, proberen we een groeimindset te stimuleren bij vwo 5 leerlingen en kijken we naar de effecten op op hun motivatie, zelfvertrouwen en studiekeuze. In drie lessen worden leerlingen meer bewust gemaakt van hun eigen mindset en hoe dit doorsijpelt in hun motivatie, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Naast oefeningen om een groeimindset te stimuleren, wordt er ook ingegaan op de kneedbaarheid van het brein. Lees meer over de rol van bèta-mindset bij studiekeuze op de website van techyourfuture.nl.

Deze publicatie kwam tot stand in samenwerking met TechYourFuture.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.