Bèta-mindset: Hoe een verandering in mentaliteit de motivatie voor bèta verbetert
praktijk
vo

Bèta-mindset: Hoe een verandering in mentaliteit de motivatie voor bèta verbetert

Hoe motiveer je een leerling die denkt wiskunde of natuurkunde toch niet te kunnen? Of die denkt dat hij geen wiskundeknobbel heeft? Er lijkt winst te behalen door aan de slag te gaan met de bèta-mindset van leerlingen.

  • Deze video kan worden embed

Met de juiste bèta-mindset kunnen leerlingen via onbewuste overtuigingen over hun kunnen hun intelligentie veranderen. Hun mindset heeft namelijk invloed op hun motivatie en zelfvertrouwen.

Motivatie, zelfvertrouwen en studiekeuze

Het lespakket Set Your Mind! probeert een groeimindset te stimuleren bij vwo 5-leerlingen en te kijken welke effect dat heeft op hun motivatie, zelfvertrouwen en studiekeuze. In drie lessen worden leerlingen meer bewust gemaakt van hun eigen mindset en hoe dit doorsijpelt in hun motivatie, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Naast oefeningen om een groeimindset te stimuleren, wordt er in het lespakket ingegaan op de kneedbaarheid van het brein.

Meer weten?

Deze publicatie kwam tot stand in samenwerking met TechYourFuture.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.