praktijk
so

Leren schrijven op muziek met Schrijfdans

Schrijfdans is een schrijf- en bewegingsmethode om kinderen vlot, vloeiend en veerkrachtig te leren schrijven. Het is speciaal ontwikkeld om de schriftelijke expressie op een creatieve wijze te doen ontplooien.

  • Embedcode

In Schrijfdans heb je basisthema’s met bijbehorende liedjes en negen variaties die allemaal door een verhaallijn aan elkaar verbonden zijn. Deze thema’s worden op drie niveaus herhaald:

  • peuters en kleuters
  • onderbouw
  • bovenbouw

Er zit een duidelijke opbouw in, maar toch zijn er variatiemogelijkheden die zorgen voor een grote creatieve vrijheid, zowel voor leerling als leraar. Kindgerichtheid en herhaling staan centraal; een steeds veranderende vloeiende beweging van vrije expressie.

Oefeningen

De oefeningen kunnen gedaan worden met zand of modder, klei, scheerschuim of vloeibare zeep, verf, schoolkrijt, vetkrijt, potlood, pen, viltstift, water, sponzen, enzovoort. Het kan op papier, het krijtbord, verfbord, de tafel, de grond, in de klas, in het gymlokaal, maar ook buiten op het schoolplein.

Beweging

Bijna alle bewegingen worden eerst met het hele lichaam uitgevoerd en daarna met beide handen tegelijk. Dit stimuleert de grove en fijne motoriek en geeft kinderen een goede basis voor het leren schrijven. Meer info vind je op Schrijfdans

Thema

Curriculum

Onderwerpen

Kunst & cultuur


E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.