IT-professionals geven informatica op school via Co-Teach
beleid
vo

IT-professionals geven informatica op school via Co-Teach

Leerlingen in het voortgezet onderwijs staan te popelen om aan de slag te gaan met informatica, maar de vraag naar docenten is al jaren groter dan het aanbod. Tegelijkertijd kent Nederland veel enthousiaste IT-professionals. Via het project Co-Teach ontwikkelen zij samen met leraren projectonderwijs over informatica.

Co-Teach is een initiatief van een aantal universiteiten. Ze willen er met het project voor zorgen dat ook scholen zonder informaticaleraar het eindexamenvak informatica kunnen (blijven) aanbieden. In het project worden professionals aan scholen gekoppeld. De professional ontwikkelt samen met een leraar van de school projectonderwijs dat aansluit op zijn of haar expertise. Dit gebeurt onder begeleiding van een vakdidacticus.

Co-Teach Informatica wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht, Universiteit Twente en Vrije Universiteit Amsterdam in samenwerking met de VSNU, VO-raad, NLdigital, SLO en vakvereniging i&i.

Aanmelden voor de pilot

Het project begint in 2021 met een pilot in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Twente. In 2023 hoopt Co-Teach aan minstens 3000 extra leerlingen het vak informatica aan te kunnen bieden. Professionals en scholen in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Twente kunnen zich nu aanmelden voor de pilotfase.

Meld je aan voor de pilot

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.