Leraar24 zoekt mbo-docenten
actueel
mbo

Leraar24 zoekt mbo-docenten

Leraar24 zoekt een leraar uit het middelbaar beroepsonderwijs die graag een bijdrage wil leveren als ambassadeur aan Leraar24.

Een mbo-docent geeft twee leerlingen instructie tijdens het bakken van pannenkoeken.
© Marieke Duijsters

Ambassadeur Leraar24 

 • Ben jij een enthousiaste en gedreven leraar in het mbo die graag breder naar het onderwijs kijkt?  
 • Weet jij wat er speelt in jouw vakgebied, op toonaangevende websites en in het publieke onderwijsdebat?  
 • Ben jij gedreven om een bijdrage te leveren aan Leraar24? 

Dan ben jij mogelijk de juiste persoon om als ambassadeur voor Leraar24 aan de slag te gaan!  

Wie zijn wij?  
Leraar24 is er voor alle leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en voor de aankomende leraren op de lerarenopleidingen. Onze praktische en deskundige informatie kun je direct toepassen. Zo groei jij in je vak en sta je met plezier voor de klas. Leraar24 is een samenwerking tussen het ministerie van OCW, Kennisnet en het NRO.  

De ambassadeurs van Leraar24 
De ambassadeurs van Leraar24 zijn de verbinding met de dagelijkse praktijk van de (aankomende) leraar en vertegenwoordigen de verschillende sectoren. De rol van de ambassadeur is afhankelijk van je expertise en functie. Vanuit elke sector doen meerdere ambassadeurs mee. Dit is maximaal een groep van 15 ambassadeurs. Elke ambassadeur neemt iets extra’s mee en is bereid Leraar24 uit te dragen naar het onderwijsveld. De ambassadeurs van Leraar24 komen maandelijks afwisselend fysiek en online bij elkaar en worden begeleid en ondersteund door een coördinator. 

Wat ga jij doen als ambassadeur?  

 • Vertegenwoordigen van de onderwijspraktijk. Dit doe je door actief input op te halen in het onderwijsveld en door het betrekken van collega’s.  
 • Uitdragen van Leraar24. Je deelt content van Leraar24 via sociale media en netwerken.  
 • Actief meedenken en meewerken aan het bereiken van de leraar met de (online) activiteiten van Leraar24.nl  
 • Signaleren van relevante onderwerpen en praktijkvoorbeelden voor de content van Leraar24. Dit doe je inhoudelijk en door het aandragen van praktijkvoorbeelden. Ook reageer je op thema’s en onderwerpen en denk je mee met de vakredactie van Leraar24. 

Wie zoeken wij precies?  

 • Je bent een leraar die werkt op een school in het middelbaar beroepsonderwijs.  
 • Je bent een enthousiaste en gedreven onderwijsprofessional, die graag breder kijkt naar het onderwijs. 
 • Je weet wat er speelt in jouw vakgebied, op toonaangevende websites en in het publieke onderwijsdebat. 
 • Je bent intrinsiek gedreven om een bijdrage te leveren aan Leraar24 en om jouw kennis en expertise in te zetten.  
 • Je neemt iets extra’s mee: bijvoorbeeld een groot netwerk of een specifieke expertise. 

Wat krijg je van ons? 

 • Deelname is op basis van een vrijwilligersvergoeding, inclusief onkostenvergoeding zoals reiskosten.  
 • Je krijgt van ons een online en fysieke omgeving, waarin je gedreven onderwijsprofessionals kunt ontmoeten, van elkaar kunt leren en je eigen netwerk kunt uitbreiden.  
 • Je krijgt een vrijwilligersverklaring voor een kalenderjaar, met mogelijke kans op verlenging van nog een kalenderjaar. 

Solliciteren?  Wanneer deze vrijwilligersfunctie je aanspreekt en past bij jouw profiel, nodigen we je uit te solliciteren met een video of een brief. Mail de link van de video (dus niet de video zelf, maar een link naar bijvoorbeeld YouTube of WeTransfer) of je brief vóór 9 januari samen met je cv naar info@leraar24.nl en vermeld in het onderwerp van je mail “ambassadeur mbo”. Als je brief of video en cv goed aansluiten bij de vrijwilligersfunctie, word je uitgenodigd voor een gesprek.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.