Kijken naar een ander met Slimwerk TV
praktijk
po vo mbo so

Kijken naar een ander met Slimwerk TV

Slimmer Werken TV neemt een kijkje in de in de lespraktijk van leraren in het voortgezet onderwijs. Al deze leraren geven hun lessen met plezier, de leerlingen worden geactiveerd en blijven prettig gemotiveerd. Het gaat om eigenaarschap van lesstof en didactiek. De leraar creëert zijn eigen leeromgeving, werkt met eigen didactiek en weet de stof aantrekkelijk over te dragen; meestal in interactie met de leerlingen.

Onder het motto ‘Kijken naar een ander is kijken naar jezelf’ heeft het platform Noord-Holland-Noord lessen van leraren opgenomen. Deze video’s kun je bekijken op de website Slimwerk. Door deze korte documentaires hoopt het platform leraren meer aan hun vak te binden. Bovendien kan de kennis uit de films direct gebruikt worden in de lespraktijk.

Kijken naar mooi onderwijs op Slimwerk

Het materiaal is gemaakt voor iedereen die graag kijkt naar mooi onderwijs. Alle leraren uit de video’s hebben iets ‘slims’ bedacht en willen graag delen hoe zij leerlingen geactiveerd en gemotiveerd houden tijdens de les. Deze vernieuwende films zijn niet alleen interessant voor ervaren leraren, ook starters kunnen zien hoe enthousiast deze leraren zijn en vooral: blijven.

Waardevolle gesprekken door gebruik van een kijkmethode

De video’s lenen zich uitstekend voor professionalisering en begeleidingssituaties. Je kunt bij elkaar in de klas kijken zonder dat je de klas in hoeft te gaan! De opgenomen lessen zijn een goed uitgangspunt voor het voeren van een professioneel dialoog met je leidinggevende of met collega’s. Om deze gesprekken nog waardevoller te maken heeft het Platform NHN ook een kijkmethode ontwikkeld.

Slimmer Werken TV is een onderdeel van het project ‘Verbinden en vernieuwen’ van het Regionaal Platform Onderwijsarbeidsmarkt VO Noord-Holland-Noord. Het platform is opgericht door scholen, hogescholen en universiteiten.

De serie Door de leraar besteedt aandacht aan thema’s of tools die door leraren zijn ontwikkeld. De serie geeft ruimte aan leraren of bijna-leraren die zelf of samen met anderen iets hebben gemaakt en dat willen delen met hun collega’s. Heb je ook iets om te delen met collega’s? Stuur dan een mailtje aan Leraar24.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.