Met E-klas en PAL-student meer onderwijs op maat
praktijk
vo

Met E-klas en PAL-student meer onderwijs op maat

E-klas & PAL-student is een innovatief experiment van InnovatieImpuls Onderwijs. Een E-klas is een rijk gevulde elektronische leeromgeving met studiewijzers, toetsen en chatmogelijkheden met klasgenoten en leraren. Getrainde studenten uit het hoger onderwijs helpen bij de uitvoering van de E-klassen. Deze studenten doen daardoor in een vroeg stadium van hun studie al onderwijservaring op.

  • Embedcode

Neem met deze video een kijkje op het Oscar Romero in Hoorn, waar leraren en PAL-studenten (Persoonlijk assistent van de leraar) gezamenlijk les geven met behulp van E-klassen. De leraren, de projectleider en de PAL-student vertellen over hun ervaringen.

Gevarieerd en gedifferentieerd onderwijs

Samen met het hoger onderwijs ontwikkelden vo-scholen verschillende E-klassen voor biologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde D, informatica en NLT. Daarnaast verzorgden hogeschool en universiteit aanvullende gastcolleges en verdiepingsonderwijs.

Door inzet van E-klassen en PAL-studenten worden leraren effectiever ingezet en hebben zij meer tijd om leerlingen te begeleiden. Dit experiment van InnovatieImpuls Onderwijs (IIO) zorgt voor een gevarieerder onderwijs en een kleinere afstand tussen theorie en praktijk. Al het lesmateriaal is beschikbaar via Wikiwijs en is door docenten zelf ontwikkeld.

Meer weten?

Referenties

Titel
Kwalitatief onderzoek naar E-klas en PAL-student
Beschrijving
Deel uit het rapport van het Kohnstamm Instituut naar InnovatieImpuls Onderwijs (IIO) over het experiment E-klas en PAL-student.
Auteur(s)
Kohnstamm Instituut
Jaar
2014

Titel
Samenvatting kwalitatief onderzoek IIO
Beschrijving
Samenvatting van het kwalitatieve onderzoek 'Impulsen voor vernieuw(en)d onderwijs' door het Kohnstamm Instituut.
Auteur(s)
Kohnstamm Instituut
Jaar
2014

Bijlagen

Brochure E-klas en PAL-student
Duidelijke brochure over wat E-klas inhoudt en hoe u een PAL-student kunt inzetten bij uw lessen


Artikel: E-klassen in Hilversum
Artikel in tijdschrift 12-18 over de E-klassen en PAL-studenten op het Alberdingk Thijm College.


Artikel: E-learning
Artikel in NVOX over E-learning (e-klas) in de praktijk.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en idee├źn voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.