Leraar24 logo
Sketch – Passend onderwijs
praktijk
po
vo

Sketch – Passend onderwijs

  • Embedcode

Deze sketch is onderdeel van de humoristische reeks ‘Wat nou…?’. Cabaretiers Dianne Liesker en Kees van Amstel stellen verschillende onderwerpen uit het onderwijs aan de kaak. Deze video gaat over passend onderwijs.

Thema

Didactiek

Onderwerpen

Differentiatie

Series

sketch


brenda | 27 augustus 2013

Nog even geduld en dan is dit ons onderwijs zoals ze het in Den Haag graag willen. Voor mij is dit filmpje een signaal dat het anders moet, stop met etiketten plakken, geen onderdrukking meer in de vorm van medicijnen. Maar onderwijs geven met als centraal punt het kind.


Marlene vd B | 29 mei 2013

Ik begrijp het gedoe niet. Zelf moeder van twee kinderen met zeer ernstige aandoeningen en dat is niet altijd gemakkelijk. Zonder een juiste dosis zwartgallige humor is het soms niet vol te houden. In een groep met 30 leerlingen met veel verschillende handelingswijzen en aanpakken rekening houden en ook nog resultaten neerzetten is een zeer zware opgave en verantwoordelijkheid voor mensen die in het onderwijs werken. Ik vind de opmerking dat het een uitdaging is om met kinderen met problemen te werken juist erg vervelend. Ik geef mensen deze uitdaging liever niet!


marlies | 15 december 2012

lachwekkend, maar ook wel vernederend voor degenen die 1 van deze `beperkingen`hebben..als er dn zo over je word gepraat..!


Mars | 11 april 2012

@Marijke Bolhaar Misschien moet je door het filmpje heen kijken naar de boodschap? Misschien is humor niet voor iedereen weggelegd?


Marijke Bolhaar | 5 maart 2012

Vreem filmpje dit. Wat willen ze nou? Als her tegen de mediclisering bij de jeugd is oké. Maar als dit is over het Passend Onderwijs dan is het echt waardeloos en smakeloos. Zeker gemaakt door "de perfecte mens met zijn perfecte gezin" ; als die al bestaan gaan die maar fijn op een onbewoond eiland wonen.


Bram | 28 december 2011

Hahahah! Echt heel leuke film. Treffend neergezet; de teneur is echt niet uit de lucht gegrepen. Wie wat langer meedraait zoals ik, herkent dit. Het is zelfs bekend dat psychologen t.b.v. hun eigen zaakje dit soort etiketjes plakken terwijl er objectief niet veel meer aan de hand is dan dat de kinderen wat druk zijn o.i.d. Stop de medicalisering van de jeugdzorg!


Wido Bijlmakers | 12 oktober 2011

Ik vraag me met welke reden dit filmpje gemaakt is: wat is het doel en wie zou de doelgroep moeten zijn? Werkelijk smakeloos!


Mirjam | 26 april 2011

Het werk verandert overal en dus ook in het onderwijs. Ik vind dit een flauw en overdreven filmpje kan er niet om lachen


marijn J. | 11 maart 2011

Ja Berith, dat is leuk in het speciaalonderwijs met een groep van max. 12 leerlingen maar als je 5 zorgleerlingen in een groep van 35 hebt, wordt het echt een ander verhaal! Je moet natuurlijk wel de scores hoog houden in het reguliere onderwijs!!!!!!


Raymond | 12 januari 2011

Hahaha, heel erg herkenbaar, het hoeft echt niet altijd een probleem te zijn maar het lijkt wel of het steeds erger wordt. Weet niet of er vaker op getest wordt of dat er simpelweg steeds meer "patienten" bijkomen...


Berith Bos | 12 januari 2011

Ik ben pabo-student en mijn moeder is verpleegkundige. Ik vind het juist leuk om met kinderen te werken die extra's nodig hebben en zo. Het is wat meer met je vak, anders ben je alleen maar juf of een meester voor lezen en schrijven. Ook met kinderen met leerachterstanden en zo vind ik juist alleen maar een uitdaging in plaats van lastig hoor!


erik b. | 11 januari 2011

Lachuh, serieus ik vond het leuk. Ook als vader van een diabeet. Je moet eens in een lerarenkamer gaan kijken. Allemaal briefjes met persoonlijke medische gebruiksaanwijzingen. Het vak van een leraar is meer dan alleen je nakijkwerk opsturen naar China.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.


Leraar24 is een samenwerking tussen