praktijk
po

Circusspel

Op de Prinsenhof is er veel tijd en ruimte vrij gemaakt voor het bewegen op het plein. De verschillende onderdelen worden op diverse niveaus aangeboden. Van eenvoudig naar steeds meer uitdagende bewegingen.

  • Embedcode

Op school De Prinsenhof is er veel tijd en ruimte vrij gemaakt voor het bewegen op het plein. In deze video is te zien hoe een les buiten bewegen vorm wordt gegeven met thema Circus. De verschillende onderdelen worden op diverse niveaus aangeboden; van eenvoudig naar steeds meer uitdagend.

Circusartiesten

In het echte circus zijn vaak spectaculaire dingen en mooie artiesten te zien, dus het is voor de kinderen een aansprekend thema. Op het schoolplein wordt geleerd om te balanceren op een touw, te lopen over stokken en te fietsen op een éénwieler. Als echte circusartiesten bewegen de leerlingen zich over het plein.

Kleuren gebruiken

De instructies worden gegeven door Robin ter Maat (coördinator pleinspelen) en de kleuren corresponderen met de kleuren die gebruikt worden in de methode Beweeg Wijs; een programma dat bewegen en spelen op het schoolplein een impuls geeft. De verschillende kleuren verwijzen naar een moeilijkheidsgraad op sociaal-emotioneel gebied. In het artikel Veilig en fijn buitenspelen in de pauze: zo regel je dat is te zien hoe de Prinsenhof dit op het schoolplein geïmplementeerd heeft.

Thema

Curriculum

Onderwerpen

Bewegingsonderwijs


E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.