Beweeg Wijs met gedrag

lerarenredactie | bijgewerkt op 07 juli 2011

Gericht speelaanbod

Om tijdens de pauzes een gericht speelaanbod voor de leerlingen te realiseren, heeft De Prinsenhof (een christelijke school voor speciaal onderwijs) in samenwerking met Beweegwijs een buitenspeelmethode ontwikkeld.

Kleurenzones

Op de pleinen van de Prinsenhof zijn verschillende kleurenzones aangebracht. Bij elke zone horen specifieke spellen die afgestemd zijn op de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Er zijn vijf kleuren te onderscheiden: blauw betekent sociaal eenvoudig (individueel en naast elkaar spelen), geel houdt een spel in waar gewacht moet worden op elkaar, in een oranje vak worden spellen gespeeld waarin je wel samen speelt, maar toch ook alleen (tikspelen bijvoorbeeld), in een groen spel wordt samengewerkt en overlegt en in een rood vak speel je in een team én tegen een tegenstander.

Gevarieerd aanbod

Tijdens de pauzes worden de leerkrachten ondersteund door een gediplomeerde sport- en speelcoördinator, in deze video is dat Robin ter Maat. Daarnaast worden oudere leerlingen opgeleid tot juniorcoaches om jongere leerlingen te begeleiden bij de spelen.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.