praktijk
vo

Onderzoekende leraar

  • Embedcode

Steeds meer scholen en leraren hebben interesse in onderzoek doen. Er worden symposia over dit onderwerp gehouden en er worden veel artikelen en boeken geschreven over onderzoek doen. Onderzoek doen wordt gezien als een goede methode voor leraren en scholen om zich te ontwikkelen en te verbeteren. Door het eigen handelen in het onderwijs onderzoekend en kritisch onder de loep te nemen kan een leraar zijn eigen onderwijs verbeteren. Ook de vaardigheid van onderzoek doen is een belangrijke aanwinst voor docenten.

In deze video wordt ingegaan op hoe leraren zelf onderzoek kunnen uitvoeren, uit welke stappen een onderzoek bestaat en wat de ervaring was van Riny van Sundert en Jeannet Badr met hun onderzoek naar het leerplein op het Raayland College.

Thema

Didactiek

Onderwerpen

Onderzoekend lerenMartin | 17 september 2014

Waar komen leerlingen het best tot hun recht? Naar mijn bescheiden mening kan dit geen onderzoeksvraag zijn. Ik ben benieuwd naar de enquetevragen.


Koen7 | 8 december 2011

Een erg interessant filmpje. Vind het prettig om naar te kijken en luisteren omdat het niet op een te ''formele'' manier wordt gebracht. De stappen worden duidelijk toegelicht.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.