Tips van ambulant begeleider voor leerling met visuele beperking
praktijk
po vo mbo so

Tips van ambulant begeleider voor leerling met visuele beperking

Als je een leerling in je klas hebt met een visuele beperking, kun je een beroep doen op een ambulant begeleider voor tips of om speciale apps in de les te gebruiken. Zo kunnen deze leerlingen prima meedraaien op een reguliere school en redden zij zich zelfstandig.

  • Embedcode

Veel leerlingen van Visio Onderwijs gaan naar een reguliere school met ambulante begeleiding in de klas. In de video laat begeleider Arjen van de Wetering zien hoe een leerling met een visuele beperking mee kan draaien in de les, door bijvoorbeeld met een tablet en bepaalde apps te werken.

Ambulante begeleiding vergroot zelfredzaamheid

Ambulante begeleiding zorgt ervoor dat leerlingen zelfstandig kunnen werken en zelfredzaam zijn. In dit voorbeeld werkt de ambulant begeleider samen met de zorgcoördinator en leraren van de school om tips te delen. Met de leerling bespreekt hij een paar keer per jaar toepassingen of nieuwe ontwikkelingen.

Meer weten?

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.