Leraar24 logo
Tips van ambulant begeleider voor leerling met visuele beperking
praktijk
po
vo
mbo
so

Tips van ambulant begeleider voor leerling met visuele beperking

Als je een leerling in je klas hebt met een visuele beperking, kun je een beroep doen op een ambulant begeleider voor tips of om speciale apps in de les te gebruiken. Zo kunnen deze leerlingen prima meedraaien op een reguliere school en redden zij zich zelfstandig. De ervaring van Jos de Louw, leraar Nederlands, is dat het helemaal geen probleem hoeft te zijn om een leerling met een visuele beperking in de klas te hebben.

  • Embedcode

Veel leerlingen van Visio Onderwijs gaan naar een reguliere school met ambulante begeleiding in de klas. In de video laat begeleider Arjen van de Wetering zien hoe een leerling met een visuele beperking mee kan draaien in de les, door bijvoorbeeld met een tablet en bepaalde apps te werken. Zoals ‘join me’, een webapplicatie die informatie op het digibord rechtstreeks naar de tablet stuurt en ervoor zorgt dat de leerling dezelfde informatie krijgt als de rest van de klas. Ook is er een rekenapp die cijfers en functies duidelijk en contrastrijk weergeeft.

Ambulante begeleiding vergroot zelfredzaamheid

Ambulante begeleiding zorgt ervoor dat leerlingen zelfstandig kunnen werken en zelfredzaam zijn. In dit voorbeeld werkt de ambulant begeleider samen met de zorgcoördinator en leraren van de school om tips te delen. Met de leerling bespreekt hij een paar keer per jaar toepassingen of nieuwe ontwikkelingen.

Meer weten?

Lees de artikelen op Leraar24:

Thema

Didactiek

Onderwerpen

Leerproblemen

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.


Leraar24 is een samenwerking tussen