praktijk
po

Kinderyoga

Tegenwoordig worden kinderen voortdurend geprikkeld door hun omgeving. De tv, het internet, sms, appjes en verschillende computerspelletjes leiden af. Kinderyoga geeft kinderen rust en ontspanning. De oefeningen in houding, beweging en ademhaling geven kinderen kracht en balans en zijn goed voor de lichaamshouding. Ook lukt het leerlingen zich beter te concentreren in de les omdat ze een rustiger ademhaling hebben ontwikkeld door de yoga-oefeningen.

  • Embedcode

De kinderyoga-specialist Helen Purperhart laat in deze video een aantal onderdelen van kinderyoga zien. Deze oefeningen zijn goed toepasbaar op school. In de klas is yoga een waardevol instrument: drukke kinderenworden rustiger en onzekere kinderen evenwichtiger. Yoga heeft een positief effect op innerlijke onrust en het uiten van gevoelens.

Thema

Curriculum

Onderwerpen

BewegingsonderwijsHelen Purperhart | 11 oktober 2011

Het Netwerk voor Kinderyoga biedt de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een kinderyogadocent en kindercoaches in de omgeving. Wil je weten welke docent bij jou in de buurt zit. Kijk dan op www.kinderyoganetwerk.nl.


Claudia Coone | 11 oktober 2011

Dit geeft een goede indruk van wat een kinderyogales bevat. Ook voor de allerkleinsten is het mogelijk kinderyoga te volgen. In deze lessen komen wat meer speelse elementen voor. Daarnaast geldt voor alle leeftijden dat er ook een stuk creativiteit in voorkomt. Voor meer informatie over kinderyoga info@kinderyogaland.nl of www.kinderyogaland.nl


marjolein duchateau | 6 september 2011

Dit filmpje geeft een aardig beeld van een kinderyogales. In mijn lessen voeg ik wat meer het speelse element toe. Voor meer informatie over Kinderyoga (in de klas, individueel of in kleine groepjes, verjaardagsfeestjes) in Beuningen / omgeving Nijmegen: marjolein@schol-duc.nl

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.