Onderwijs Pioniers: Biblioplus
praktijk
po

Onderwijs Pioniers: Biblioplus

Leraren Aysun en Sarah zagen de bibliotheek in hun school sluiten. Ze besloten een ‘biblioplus in school’ op te zetten. Zeker voor kinderen met een leesachterstand is deze onmisbaar. Aysun en Sara betrekken ouders bij hun schoolbibliotheek en begeleiden hen, zodat lezen thuis ook steeds gewoner wordt.

  • Embedcode

Voor hun plan kregen de twee leraren 5.000,- euro van het project Onderwijs Pioniers. Dit project is ontstaan vanuit het idee dat bevlogen leraren de ruimte en ondersteuning moeten krijgen om hun eigen werkomgeving, de school en het onderwijs als geheel, te verbeteren.

Door goed te netwerken kregen Aysun en Sara heel veel hulp. Van een uitgeverij tot Shell. Ook Rotterdamse beroemdheden, zoals de burgemeester van de stad en schrijfster Carry Slee, leverden een bijdrage. Zij doneerden boeken aan de biblioplus.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.