Leraar24 logo
Flexibele lesmethode voor LOB daagt studenten uit
praktijk
mbo

Flexibele lesmethode voor LOB daagt studenten uit

Hoe kun je lessen Loopbaanoriëntatie en Loopbaanbegeleiding (LOB) voor mbo-studenten leuk en interessant geven? Met methode Leslab kunnen leraren gemakkelijk zelf lesactiviteiten uitkiezen die aansluiten bij de leerdoelen en die studenten uitdagen, vindt leraar en SLB’er Taeke Stol. Bekijk hoe het werkt in de video.

  • Embedcode

Leslab is een flexibele methode voor LOB in het mbo, waarin leraren gemakkelijk activiteiten kunnen kiezen om samen met studenten loopbaankeuzes en burgerschap te bespreken. De lesdoelen sluiten aan op de kwalificatiedossiers en op de vijf loopbaancompetenties van Marinka Kuipers.  

Meer grip op LOB-lessen

Leraren hebben met deze methode meer grip en overzicht op de inhoud van hun LOB-lessen en -activiteiten. Je kunt kiezen uit ideeën en werkvormen en zelf activiteiten toevoegen. ‘Ook kun je het precies laten aansluiten op de interesse en leerbehoefte van je eigen studenten’, vindt Taeke Stol, leraar en SLB’er op ROC Nijmegen. Hij vindt de opdrachten echt uitdagend en dat hebben de studenten ook nodig. 

Meer weten?

Thema

Leermiddelen

Onderwerpen

Leermateriaal

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.


Leraar24 is een samenwerking tussen