praktijk
po

Muziek terug in de klas

  • Embedcode

Door het project ‘Onderwijspioniers’ is Ronald Spanjaardt in de gelegenheid gesteld een website te laten ontwerpen om levende muziek in elke klas een kans te geven.

Ronald gebruikt zijn gitaar veel in de klas en zingt graag een lied met de kinderen. Hij ervaart steeds weer dat muziek de kinderen ontspant en dat het voor een goede sfeer van gezamenlijkheid  zorgt. Kinderen leren zich langer te concentreren en onthouden zaken sneller met muziek als drager. Ze maken op zulke momenten kennis met muziek, sferen en gevoelens die ze (misschien ) nog niet kennen of waar geen woorden voor zijn.

Een lied smaakt altijd naar meer. Kinderen worden geprikkeld en raken betrokken. Die houding legt een goede basis voor rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen. Muziek als sfeermaker, als oppepper, als middel, als doel.

Muziek is een kwetsbaar vak. Met Muziek-Express wil Ronald bereiken dat collega’s muziek weer een vaste plek  geven in hun klas. Hij gelooft dat als meesters en juffen zich op hun gemak voelen bij een muziekles dit overslaat op de kinderen.

Een ander project met veel muziekvideo’s en lesbrieven is Meer muziek in de klas van Schooltv.

Thema

Curriculum

Onderwerpen

Kunst & cultuur


E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.