praktijk
po
vo
mbo
so

Praktijkvoorbeeld professionele ruimte: technieklessen

  • Embedcode

Leraar24 portretteert leraren om te laten zien op welke wijze zij invulling kunnen geven aan hun professionele ruimte. Onder professionele ruimte verstaan we de ruimte die leraren krijgen om als professional hun vak uit te voeren. Professionele ruimte is de ruimte om je expertise in te zetten voor onderwijskwaliteit. Hierin gaat het om beslissen over onderwijsinhoud, onderwijsinrichting (didactisch, pedagogisch en organisatorisch) en professionele ontwikkeling.

In deze video komt Cindy Raaijmakers, techniekdocent aan het St. Trudo in Helmond, aan het woord. Haar aanpak gaat inmiddels de hele school door en wekt ook in de regio veel belangstelling. Hoe heeft zij dit bewerkstelligd, of beter, hoe heeft zij haar professionele ruimte zo efficiënt benut?

Cindy heeft haar doelen bereikt door workshops te geven. “In mijn workshops probeer ik de leeuwen en beren van de weg te halen voor de leraar. Hoe ik dat doe? Gewoon, door ze aan het werk te zetten.” Door te laten zien aan haar collega’s dat het allemaal niet zo ingewikkeld is, neemt ze grote drempels weg. “Mijn collega’s verlaten de workshops om de volgende dag al in hun klassen aan de slag te gaan.”


E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.