Samenwerking po en vo
praktijk
po vo

Samenwerking po en vo

  • Dit artikel bevat een video

Leraren uit het primair en het voortgezet onderwijs die samenwerken, dat hoor je niet zo vaak. Op de Rank in Onst Wedde (Groningen) is het aan de orde van de dag. Ze delen niet alleen samen een schoolgebouw, maar werken op allerlei manieren met elkaar samen. Zo maken leraren uit po en vo deel uit van werkgroepen voor onder meer rekenen, taal en ict. De werkgroepen werken aan doorlopende leerlijnen om de overgang tussen po en vo te versoepelen en om betere leerresultaten te behalen. De leraren in de werkgroepen werken vrijwillig mee en maken op eigen initiatief afspraken met elkaar.

In deze video volgen we Jenny van Oosten uit de werkgroep rekenen. Ze werkt zowel in het po als in het vo en kan daardoor gemakkelijk een brug slaan. We zien hoe de werkgroep rekenen samenkomt en hoe leraren hun onderwijs op elkaar afstemmen. Ook zien we hoe Jenny een didactiek, oorspronkelijk alleen voor het basisonderwijs, ook inzet in het vo. En met succes, want de leerlingenresultaten zijn fors verbeterd.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.