Yes, een speler in de les
praktijk
mbo

Yes, een speler in de les

Rollenspelen en simulaties zijn gespeelde praktijksituaties waarbij studenten beroepsvaardigheden oefenen voordat ze op stage gaan. Simulaties zijn geschikt om in te zetten bij vaardigheidstraining, competentiegericht onderwijs en zelfs bij praktijkexamens. Het Koning Willem I College in Den Bosch werkt met een simulantenbank, een bestand met 40 simulanten, die door docenten ingezet worden tijdens praktijklessen.

  • Deze video kan worden embed

Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van deze werkvorm, volgen de docenten eerst de training Yes, een speler in de les. In de trainingsbijeenkomst oefenen docenten met de werkvorm, waarbij omgaan met weerstand van studenten een belangrijk aspect is. Ook wordt geoefend met het schrijven van een bruikbare casus. Nadat de docenten een bevoegdheid hebben gehaald, kunnen zij simulanten aanvragen en inzetten.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.