Met videolessen slim en efficiënt je onderwijs organiseren
praktijk
vo

Met videolessen slim en efficiënt je onderwijs organiseren

Dreigt er een klein vak van het rooster te verdwijnen wegens te weinig leerlingen? Of wil je juist als school extra toegevoegde waarde bieden door interactieve lessen met experts of buitenlandse native speakers? Door middel van videolessen kunnen leerlingen van verschillende scholen dezelfde lessen volgen. Zo kun je toch de vakken geven die te maken hebben met een teruglopend leerlingenaantal.

  • Embedcode

Scholen kunnen meer maatwerk bieden, zowel voor leerling als leraar. Leraren delen lesuren met collega’s op afstand. Zo geeft bijvoorbeeld een leraar in de ene klas de les, maar volgt een andere klas aan de andere kant van het land via videolessen diezelfde les. De techniek is interactief ingericht, waardoor leerlingen en leraar op afstand ook met elkaar kunnen communiceren.

Andere voordelen zijn:

  • Leraren krijgen meer ruimte voor andere taken waardoor ze hun specifieke expertise verder ontwikkelen;
  • Leraren ontwerpen het onderwijs zelf samen met hun collega’s van de andere scholen;
  • De inzet van videolessen biedt ruimte aan een breed gevarieerd programma in elke school.

Videolessen als innovatiekracht

Leerlingen live verbinden met de hele wereld? Experts op afstand, online discussies en samenwerken aan projecten? Videolessen zijn niet alleen een instrument om efficiënter les te geven, het is ook een innovatiekracht die extra mogelijkheden biedt voor gevarieerd en eigentijds onderwijs. Door moderne technologie slim in te zetten ontwikkelen leerlingen zich breder en kunnen ze kennismaken met meerdere vakken en experts.

Het project Videolessen is een van de experimenten van het InnovatieImpuls Onderwijs.

Meer weten?

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.