praktijk
vo

Het Amsterdams Lyceum projectweek op Wolkenland

  • Embedcode

Het Amsterdams Lyceum

gaat elk jaar op werkweek naar Wolkenland. De school heeft een eigen ‘schoolbuitenhuis’, fraai gelegen in de oude bossen van Montferland in de gemeente Beek bij ’s-Heerenberg.

Al vele generaties leerlingen zijn op werkweek geweest naar Wolkenland. De moderne werkweek in het huidige Wolkenland is zo opgezet dat thematisch projectonderwijs afgewisseld kan worden met sport en spel in de omringende natuur. Bovendien is een Wolkenlandweek van grote waarde voor het bevorderen van het sociale contact tussen leerlingen en begeleidende docenten en vooral ook tussen leerlingen onderling. Daarom is het ook traditie dat de eersteklassers als eersten in het schooljaar naar Wolkenland gaan. De werkweken worden per klas georganiseerd en worden begeleid door de mentor en nog een tweede docent die de klas lesgeeft.Melanie te Strake | 31 mei 2016

Het Amsterdams Lyceum een strenge, stomme school? In mijn tijd, de jaren vijftig, was het de meest prettige en gezellige school die ik kende. En ik was al op een paar andere scholen geweest, waar ik het niet naar mijn zin had. Deze school was een warm bad met veel begrip en een perfecte begeleiding. En Wolkenland is een week genieten en hard werken in de zesde klas.


Vincent Prange | 30 juli 2015

Het Amsterdams een strenge school? Heel vroeger stond het bekend als een school voor Amsterdams-Zuid kinderen waar heel veel gefeest werd... Het filmpje laat bevlogen docenten zien en leerlingen die creatief bezig zijn. Heel leuk! Overigens is Wolkenland en de omgeving nog steeds hetzelfde.


Evert Beket | 10 juni 2015

Het waren altijd fijne weken daar op Wolkenland. Als ik het zo zie is er eigenlijk niets veranderd, eigenlijk precies zo als bij mijn eerste keer in 1958. Eigenlijk zijn er alleen andere docenten.


Kim | 11 september 2014

Ik zit nu al op het Amsterdams en ik ga volgende week naar Wolkenland. Ik heb er heel erg veel zin in en ik verheug me er heel erg op. Ik hoop dat ik samen met Maaike in een kamer zit.... Luca, het is echt een super leuke school.Maak je geen zorgen.


Luca | 16 juni 2014

Ik ga hier na de zomervakantie naartoe. Veel kinderen op fora, bloggen etc. Zeggen dat het Amsterdams Lyceum een hele strenge en stomme school is, terwijl ik zo'n zin heb om er naartoe te gaan. Ik weet nu echt niet wat ik moet verwachten, want dit lijkt weer een hele leuke video...

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.