Leraar24 logo
Onderwijs Pioniers: Social media
praktijk
mbo

Onderwijs Pioniers: Social media

  • Embedcode

Onderwijs Pioniers is ontstaan vanuit het idee dat bevlogen leraren de ruimte en ondersteuning moeten krijgen om hun eigen werkomgeving, de school en het onderwijs als geheel, te verbeteren. Daarom helpt Onderwijs Pioniers leraren om innovatieve ideeën verder te ontwikkelen en op school te realiseren. Leraren krijgen hiervoor een budget en ondersteuning in de vorm van Pioniersdagen, een helpdesk, een netwerk van Pioniers en kans op de Onderwijs Pioniers Trofee.

Daarmee krijgen pionierende leraren de ruimte, gelegenheid en een podium om hun eigen werkomgeving te vernieuwen. Tegelijkertijd is het een leerervaring voor scholen om te vernieuwen van binnenuit. Onderwijs Pioniers maakt leraren eigenaar van vernieuwing op school en van hun eigen leerproces. Hiermee is Onderwijs Pioniers een antwoord op ‘top-down’ vernieuwingen in het onderwijs zonder het betrekken van de leraren en een ervaren gebrek aan professionele ruimte. Want duurzame en gedragen verbetering van het onderwijs kan alleen ontstaan als de leraren daar eigenaar van zijn. En duurzame vernieuwing ontstaat alleen als gewerkt wordt aan een cultuur van vernieuwing in het onderwijs.

In deze serie video’s portretteren we een aantal onderwijspioniers. Wie zijn zij en wat zijn hun ideeën? In deze video volgen we onderwijspionier Ashwin Brouwer, docent aan een mbo-instelling. Hij laat aan zoveel mogelijk mbo-docenten zien wat je allemaal kunt met ICT en social media. Hij richtte daarvoor een platform op en geeft regelmatig workshops aan collega’s.

Onderwerpen

Leren van elkaar


Ashwin Brouwer | 30 januari 2014

Bekijk alles van het platform voor sociale media in het (mbo) onderwijs op http://socialmediainhetmbo.nl Via de portal kun je de Facebook community bezoeken, de Prezi presentaties bekijken of het Symbaloo overzicht raadplegen met alle tools. Daarnaast kun je op http://mediawijsheidinhetmbo.nl een online lesprogramma vinden over mediawijsheid en sociale media!

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.


Leraar24 is een samenwerking tussen