praktijk
po
vo
mbo

Onderzoek naar professionele ruimte

  • Embedcode

Een school volop in beweging: leraren die bewust werk maken van een carrière voor de klas, professionalisering als een kans zien en zich volop inzetten voor kwaliteitsverbetering en innovatie. Een droombeeld? Niet helemaal. Er zijn scholen die dit beeld sterk naderen. Vanwaar zoveel betrokkenheid en bevlogenheid? Hoe maken schoolleiders en leraren samen hun ambities waar?

Els Mulder heeft in het kader van haar Masteropleiding Educational Management (NSO) onderzoek gedaan naar good practices op het gebied van professionalisering van leraren in het VO tot teacher leaders en naar de manieren waarop leidinggevenden deze ontwikkelingen stimuleren. Zij heeft een film gemaakt waarin good practices in beeld worden gebracht en waarin leraren en schoolleiders op inspirerende wijze vertellen hoe in hun school zoveel beweging tot stand is gekomen.

Onderwerpen

ScholingWillem Poppe | 7 november 2012

Een mooie opname van de dingen waar het over gaat. Professionele ruimte! Geweldig! Sluit prachtig aan bij het boek wat wij geschreven hebben: Onderwijs vraagt leiderschap.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.