praktijk
po

Verrijking voor hoogbegaafde leerlingen

  • Embedcode

OBS De Walsprong

heeft een verrijkingstraject voor hoogbegaafde leerlingen. Hierbij wordt uitgegaan van de Big Picture Learning filosofie.

Big Picture Learning gaat uit van het ‘one kid at a time’-principe en bouwt het onderwijs op rondom de individuele leerling vanuit Relatie, Relevantie en herhaalbaar Resultaat. Dat doen ze door te starten bij de passie en interesse van de leerling en dit het centrale punt van het persoonlijk curriculum te maken. Ze doen het ook door de leerling te laten leren in de echte wereld buiten de school met projecten (de resultaten moeten ook betekenis hebben voor die organisatie) en uitdagingen.

De Walsprong biedt leerlingen die meedoen in dit traject een persoonlijk leerplan. De kinderen werken met een eigen leervraag (passie) een persoonlijk leerplan uit, in het echte leven (stage of interview), met ouderbetrokkenheid. De leerkracht begeleidt de groep op een coachende manier.

Door deze aanpak hebben (hoog)begaafde leerlingen meer uitdaging en werken zij samen met gelijkdenkenden. Dit verhoogt het begrip van en voor deze kinderen en verbetert het gehele onderwijs aan (hoog)begaafden in de school.

Thema

Didactiek

Onderwerpen

Leerproblemenleuk!!!!! | 13 juni 2013

Heel erg leuk! Ik zou het zeker doen :-) Echt een aanrader. SUPER Lijkt me heel leuk om te doen want als je hoogbegaaft bent en je zit maar in de de klas lijkt het me heel saai

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.