Praktische profieloriëntatie
praktijk
vo

Praktische profieloriëntatie

  • Deze video kan worden embed

Op het Graaf Huyn College in Geleen wordt praktische profieloriëntatie (PPO) ingezet in de derde klas.

PPO

Bij PPO oriënteren de leerlingen zich gedurende een half jaar door modules op de twee verschillende stromen Natuur en Maatschappij. Voor de natuurprofielen volgen zij, door de school zelf ontwikkelde, modules ‘CSI’ en ‘Voeding in een flesje’.

Doel

Doel van dit project is om leerlingen te stimuleren voor het natuurprofiel. Door leerlingen meer voor te lichten, te laten zien en ervaren waar ze voor kunnen kiezen zal de interesse voor de bètavakken toenemen. Door het verminderen van het schoolse karakter spreekt dit de leerlingen dan ook meer aan.

Moord op school

Bij het CSI-project op het GHC gaan leerlingen als CSI-specialisten een moord oplossen. Een fictieve moord die is gepleegd op de school.

Bij het oplossen van de moord gaan de leerlingen opdrachten uitvoeren tijdens de lesuren PPO. Hierbij zullen leerlingen de samenhang tussen de exacte vakken biologie, schei- en natuurkunde herkennen. Leerlingen gaan sporen verzamelen en gebruiken hierbij forensische onderzoekstechnieken zoals het berekenen van de massa van de dader op basis van de voetafdruk.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.