Interscolaire visitatie
praktijk
po vo mbo so

Interscolaire visitatie

  • Embedcode

Deze video maakt deel uit van een serie inspirerende video’s waarin leraren en lerarenteams laten zien hoe ze vormgeven aan de eigen professionele ruimte. De video gaat over interscholaire onderlinge visitatie (peer review).

Verschillende scholen werken samen om leraren verder te helpen in hun professionaliteit: het Cals College in Nieuwegein en IJsselstein, De Breul in Zeist, Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven, het Niftarlake College in Maarssen, de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven en het College de Heemlanden in Houten.

Bij iedere school zijn zes vrijwilligers aangesteld die bereid waren om als visitator op te treden. Dit zijn zowel leraren als schoolleiders. Twee oud-inspecteurs hebben de scholing verzorgd die gericht was op het observeren en scoren van lessen. Het gaat om de kwaliteit van de gegeven lessen. Er is ruimte gemaakt in de roosters, zodat leraren 5x per jaar bij elkaar in de klas kunnen kijken en van elkaar kunnen leren. Daarbij maken ze gebruik van onderstaand lesobservatieformulier.

Bijlagen

Lesobservatieformulier visitatieproject
Lesobservatieformulier visitatieproject

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en idee├źn voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.