praktijk
po

21st century skills: OGO in PO

  • Embedcode

De wereld verandert van een industriƫle naar een kennis- en netwerksamenleving. Dit vraagt bepaalde competenties van burgers om succesvol mee te kunnen doen in deze samenleving. Het onderwijs moet hierop inspelen en leerlingen van nu voorbereiden op een toekomst voor later. Hoe geven scholen vorm aan deze uitdaging?

Op basisschool De Mariaschool in Boven-Leeuwen wordt via ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO) aandacht besteed aan 21st century skills.

Onderwerpen

OnderwijsvisiePetra Iedema | 6 mei 2015

Ik vraag me af: hoe zit het met taal/ spelling en rekenen. Vinden die plaats op een ander moment van de dag? En hoe georganiseerd?


Agnetha | 21 april 2015

Interessant. Ik heb een vraagje. Hoe heet het programma waarin de kinderen hun onderzoeksvraag neerzetten en hun antwoorden eraan koppelen. Het leek op een soort web.


Desiree Blom | 10 december 2013

Ik ben IB er en leerkracht op Jenaplanschool Het Spoor in Zeist en zit mede in de werkgroep / projectplan 21 st Century Skills. Ik zou graag eens een bezoek brengen aan een school die hier druk mee bezig is, om te zien hoe de lln de onderzoeksvragen stellen en ICT hen hierbij helpt. Is dit mogelijk? Ik hoor het graag!


Valentina | 10 november 2013

Inderdaad, het onderwijs in Nederland gaat meer richting 21 century skills. De kinderen leren meer als ze zelf opzoek gaan, dus onderzoekend leren via computer , de leerkrachten moeten ook meer leren op het gebied van ICT , kort en duidelijk filmpje.


Jetty Vegter-Rozendal | 14 februari 2012

Een zinvolle bijdrage van Leraar24. Dit is nog maar een begin. De omslag in het onderwijs wordt steeds duidelijker en deze video is een motiverend voorbeeld! Een compliment aan het team van de Mariaschool in Boven Leeuwen! Jetty Vegter, begeleider van innovaties in het onderwijs via Onderwijswerkplaats www.vegtersplaza.nl

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.