praktijk
po

Woordenschat toetsen

  • Embedcode

Elke school toetst de woordenschatkennis van de leerlingen. Vaak gebeurt dit met toetsen van Cito. Cito biedt woordenschattoetsen aan voor groep 3 t/m 8. Deze maken deel uit van het  Leerling- en onderwijsvolgsysteem (LOVS). Met het LOVS wordt de eigen ontwikkeling van de leerling zichtbaar, per schooljaar, maar ook over meerdere jaren. Daarnaast kunnen analyses per groep berekend worden.

Er gaat een lang traject aan de ontwikkeling van deze toetsen vooraf. Saskia van Berkel, toetsdeskundige taal bij Cito, vertelt hoe dit gebeurt en hoe resultaten geïnterpreteerd kunnen worden. De Willemschool in Hengelo vertelt over het digitaal toetsen van de woordenschat.

Thema

Didactiek

Onderwerpen

Toetsen & beoordelenrumeysa | 12 januari 2016

Ik wil begrijpend lezen leren en rekenen en woordenschat cito kan dat????????????


Sanne | 30 juni 2013

Een toets is normaliter om te toetsen of ze het geleerde machtig zijn. De woorden die in de woordenschattoets naar voren komen zijn NIET altijd onderdeel van het lesmateriaal van betreffende groepen. Eeen waardeloze toets, direct afschaffen. Of enkel woorden gebruiken die ook DAADWERKELIJK in lesmateriaal van betreffende groep gebruikt wordt.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.