praktijk
po

Onderwijs Pioniers: motiveer de leerling met serious games

  • Embedcode

Onderwijs Pionier Egon Stroop leert zijn leerlingen rekenen en taal met software. Maar hoe krijg je de leerling hiervoor enthousiast? Egon bracht competitie aan in de klas. Leerlingen konden van alles verdienen. Van sterren en stickers tot een half uurtje achter de computer mogen zitten en koffie halen voor de meester.

Er hangt een ranglijst in de klas. Die ranglijst is niet gebaseerd op wie de beste is, maar op wie de meeste oefeningen heeft gemaakt. De software past zich aan op het niveau van het kind, dus ieder kind gaat vervolgens vooruit in zijn ontwikkeling.

Thema

Leermiddelen

Onderwerpen

LeermateriaalDanielle | 14 november 2017

Heel interessant artikel! Wij als bedrijf zijn opzoek naar een partij die voor ons een Gamification game kan ontwikkelen. Wij hebben al een gesprek met Dutch Game Studio gehad maar komen graag ook nog in contact met een andere partij, zodat wij nog een beetje kunnen vergelijken. Zijn er nog meer partijen die gespecialiseerd zijn in het maken van Serious games? Ik hoor het graag!


Marcel | 17 december 2013

Kloppen die videostatistieken wel? Meer dan 900.000 keer bekeken lijkt me erg veel (dat halen de beste Nederlandse virals nauwelijks)...


juffrouw petra | 21 augustus 2013

echt leuk ik wou dat het op onze school ook zo was ik ga het in de vergadering vragen aan de directeur


Joost hulshof | 27 juli 2013

Sympathiek maar moeilijk te beoordelen dit filmpje. Het is bijna niet te zien wat voor rekensommen hier gedaan worden. Op het scherm zie voortdurend een rekenmachine. Alleen als illustratie?

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.