Wat zijn handige webtools en apps voor in de klas?
praktijk
po vo mbo so

Wat zijn handige webtools en apps voor in de klas?

Met webtools kun je de onderwijsleertijd effectief gebruiken en leerlingen ondersteunen in hun leerproces. Welke webtools zijn geschikt? En hoe integreer je ze in een les?

Quiz of toets maken 

  • Socrative is een gratis online tool waarmee je een online quiz of toets maakt. Leerlingen kunnen de quiz individueel of in kleine groepjes doen. Er zijn verschillende rapportagemogelijkheden mogelijk. 
  • Met Testmoz, een Engelstalige tool, maak je een online quiz waarbij je kunt kiezen uit vier vraagsoorten. Verder krijg je een scoreoverzicht van je leerlingen en een gemiddelde score per vraag. 
  • Deze video kan worden embed

Digitaal prikbord

  • Linoit is een online prikbord. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor het verzamelen informatie, brainstormen en het stellen van vragen. Via Linoit is het mogelijk om een e-mail naar het Linoit prikbord te sturen. 
  • eduClipper is een platform waarbij je een prikbord of klembord maakt om opdrachten of lesmateriaal met een klas te delen. Dit kunnen teksten, afbeeldingen, presentaties, video’s of links naar andere presentaties of websites zijn. 

Animatie maken

Puppet Pals is een gratis app waarmee je animaties kunt maken. Je kiest eerst een figuur en een achtergrond. Vervolgens spreek je zelf het verhaal in. Je kunt ook eigen achtergronden en figuren toevoegen, bijvoorbeeld met foto’s of zelfgemaakte tekeningen. 

  • Deze video kan worden embed

Woordweb maken

Met Popplet kun je een digitale mindmap maken met tekst, afbeeldingen en video’s. Popplet heeft een gratis lite versie en een uitgebreidere betaalde versie.

Meer weten?

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.

Wat vind jij van Leraar24? Doe mee aan ons gebruikersonderzoek en win een boekenbon van 25 euro!Ja, ik doe mee
+