Leraar24 logo
Wat zijn handige webtools en apps voor in de klas?
praktijk
po
vo
mbo
so

Wat zijn handige webtools en apps voor in de klas?

Met webtools kun je de onderwijsleertijd effectief gebruiken en leerlingen ondersteunen in hun leerproces. Welke webtools zijn geschikt? En hoe integreer je ze in een les? Je leest het in dit artikel.

In de onderstaande twee video’s zie je voorbeelden van webtools voor het maken van een digitaal prikbord, woordweb, animatie en quiz. 

  • Embedcode
  • Embedcode

Quiz of toets maken 

  • Socrative is een gratis online tool waarmee je een online quiz of toets maakt. Leerlingen kunnen de quiz individueel of in kleine groepjes doen. Er zijn verschillende rapportagemogelijkheden mogelijk. 
  • Met Testmoz, een Engelstalige tool, maak je een online quiz waarbij je kunt kiezen uit vier vraagsoorten. Verder krijg je een scoreoverzicht van je leerlingen en een gemiddelde score per vraag. 

Digitaal prikbord

  • Linoit is een online prikbord. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor het verzamelen informatie, brainstormen en het stellen van vragen. Via Linoit is het mogelijk om een e-mail naar het Linoit prikbord te sturen. 
  • eduClipper is een platform waarbij je een prikbord of klembord maakt om opdrachten of lesmateriaal met een klas te delen. Dit kunnen teksten, afbeeldingen, presentaties, video’s of links naar andere presentaties of websites zijn. 

Animatie maken

Puppet Pals is een gratis app waarmee je animaties kunt maken. Je kiest eerst een figuur en een achtergrond. Vervolgens spreek je zelf het verhaal in. Je kunt ook eigen achtergronden en figuren toevoegen, bijvoorbeeld met foto’s of zelfgemaakte tekeningen. 

Woordweb maken

Met Popplet kun je een digitale mindmap maken met tekst, afbeeldingen en video’s. Popplet heeft een gratis lite versie en een uitgebreidere betaalde versie.

Nog meer apps en webtools

Op de website Eduapp vind je apps die passen bij jouw vak of onderwerp. Ook krijg je ideeën hoe je de app gebruikt in jouw les en lees je ervaringen van andere leraren. Er zijn al meer dan 2.500 apps geschikt voor het Nederlands onderwijssysteem.

Meer weten over de inzet van apps en online tools?

Heb jij ook nog een tip?

Wat is jouw favoriete webtool of app? Of heb je een andere tip voor het gebruik van webtools in de klas? Laat het ons weten via info@leraar24.nl. 

Thema

Leermiddelen

Onderwerpen

Leermateriaal


Herman Remmers | 27 oktober 2014

De webtools die in dit filmpje gebruikt worden zien er goed uit, ik ben alleen van mening dat I-learning niet voor alle leerlingen en op alle niveau's geschikt zijn. ik zelf heb heb hier wat minder goede ervaring mee.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.


Leraar24 is een samenwerking tussen