praktijk
po

Rekenproblemen aanpakken in de Rekengroep

  • Embedcode

In de Rekengroep komen rekenzwakke leerlingen of leerlingen met dyscalculie van verschillende scholen twee dagen per week bij elkaar voor intensieve rekenhulp. Het doel is om de leerlingen binnen maximaal een jaar op een zo goed mogelijk niveau te krijgen zodat ze terug geplaatst kunnen worden in het regulier onderwijs.

Tijdens het traject is er een wekelijks map waarin de reguliere school wordt geïnformeerd. Ook is er om de 12 weken een voortgangsgesprek. Ook na terugplaatsing wordt er contact gehouden met de school. De leraar van de Rekengroep bezoekt de school, kijkt mee in de klas en geeft de leraar tips en adviezen.

De leerling Voor de leerling kan de Rekengroep best een heftige ervaring zijn. Hij/zij moet stevig in de schoenen staan om ineens in een nieuwe omgeving mee te draaien en de vertrouwde omgeving te missen. Er is bewust gekozen voor twee dagen per week les. Dit biedt genoeg ruimte voor intensieve les zonder dat het contact met de eigen school wordt verbroken.
Thema

Curriculum

Onderwerpen

Rekenen & wiskundeRyan | 22 februari 2018

Ik bedoel college de brink
En weetje wat de Annie Mg smidt zo maakt leuk maakt vechten ahahhahahahhahhahah en leren laterzzzzz doe de groete aan Rafi Oke hahahahhahahhahahhahhahhaha.


Ryan | 22 februari 2018

hallo allemaal kennen jullie mij Ryan van ekeris en school is heel leuk


meester Daniel | 3 maart 2011

whow we vonden het super cool om Lieke te zien! Het gaat heel goed vinden we! groetjes en succes van de hele klas!


Frederique | 28 februari 2011

Ik vond het erg leuk toen ze kwamen filmen! en het filmpje is erg duidelijk en leuk geworden ga zo door!

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.