Leraar24 logo
Thinking for learning
praktijk
po

Thinking for learning

  • Embedcode

Thinking for learning is een leerconcept dat al 15 jaar in Engeland succes boekt en waar wetenschappelijke studies de positieve uitwerking op het leerproces hebben bewezen.

Lobke Koenders, directeur van basisschool S. Jozef en Antonius en Hettie Lichtenberg onderwijsadviseur verbonden aan IJsselgroep Educatieve Dienstverlening die deze school begeleidt, vertellen samen over de prille start van deze school met de Thinking for Learning skills. Ook vertelt juf Mendy hoe ze enthousiast is geraakt  door deze nieuwe manier van kijken naar het onderwijs en zien we de kinderen aan de slag gaan met een paar werkvormen die inpasbaar zijn in de visie van Thinking for Learning.

Thema

Leermiddelen

Onderwerpen

Leeromgeving


Jos | 11 februari 2013

Meervoudige intelligentie is een mythe! De reden waarom de theorie zo populair is geworden, ligt volgens wetenschappers in het feit dat er schijnbaar tegemoet kan worden gekomen aan de verschillen die er tussen kinderen bestaan. Het is echter een verwrongen beeld van differentiatie om te ontkennen dat het ene kind intelligenter is dan het andere. Dit kan namelijk aanleiding geven tot het stellen van lagere verwachtingen aan de leerlingen op cognitief gebied, waardoor de leerprestaties dalen. Doordat de intelligenties van Gardner niet meetbaar zijn, bestaat ook het gevaar dat de intelligenties ten onrechte aan een leerling worden gekoppeld. Hierdoor kunnen problemen in de ontwikkeling ontstaan.

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.


Leraar24 is een samenwerking tussen