Bevlogen leraren realiseren hun ideeën met het LerarenOntwikkelFonds
praktijk
po vo so

Bevlogen leraren realiseren hun ideeën met het LerarenOntwikkelFonds

Bij het LerarenOntwikkelFonds (LOF) krijgen bevlogen leraren de kans om aan de slag te gaan met hun eigen idee voor beter onderwijs. De deelnemers krijgen niet alleen een budget maar ook een jaar lang begeleiding bij de realisatie van hun idee. In onderstaande video ‘LerarenOntwikkelFonds: van idee tot realisatie’ vertellen LOF-deelnemers Jean-Pierre Nelk en Alieke de Jong over hun ervaringen.

  • Embedcode

Naast het vergroten van de professionele ruimte van de leraar zijn belangrijke onderdelen van het LerarenOntwikkelFonds het versterken van de beroepsgroep én het delen van kennis. Ontwikkelen doe je namelijk nooit alleen. Verschillende LOF-deelnemers delen daarom hun kennis en ideeën op Leraar24 bijvoorbeeld:

Meedoen aan het LerarenOntwikkelFonds?

Ben jij een po-, so- of vo-leraar en heb je een goed idee over hoe je jouw onderwijs kunt verbeteren? Doe dan een aanvraag bij het LOF. Juryleden Arjan van der Meij en Dorien König geven in de onderstaande video adviezen om een aanvraag succesvol te maken.

  • Embedcode

Als de aanvraag door een jury goedgekeurd is, krijg je als LOF-deelnemer een jaar lang ondersteuning van een LOF-coach.

Meer weten?

Alle informatie over het LOF, het doen van een aanvraag en de begeleiding vind je op de site van het LerarenOntwikkelFonds. Je vindt hier ook een overzicht van alle uitgewerkte initiatieven.

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.