Bevlogen leraren realiseren hun ideeën met het LerarenOntwikkelFonds

lerarenredactie | bijgewerkt op 07 oktober 2015

Bij het LerarenOntwikkelFonds (LOF) krijgen bevlogen leraren de kans om aan de slag te gaan met hun eigen idee voor beter onderwijs. De deelnemers krijgen niet alleen een budget maar ook een jaar lang begeleiding bij de realisatie van hun idee. In onderstaande video ‘LerarenOntwikkelFonds: van idee tot realisatie’ vertellen LOF-deelnemers Jean-Pierre Nelk en Alieke de Jong over hun ervaringen.

Naast het vergroten van de professionele ruimte van de leraar zijn belangrijke onderdelen van het LerarenOntwikkelFonds het versterken van de beroepsgroep én het delen van kennis. Ontwikkelen doe je namelijk nooit alleen. Verschillende LOF-deelnemers delen daarom hun kennis en ideeën op Leraar24 bijvoorbeeld:

Meedoen aan het LerarenOntwikkelFonds?

Ben jij een po-, so- of vo-leraar en heb je een goed idee over hoe je jouw onderwijs kunt verbeteren? Doe dan een aanvraag bij het LOF. Juryleden Arjan van der Meij en Dorien König geven in de video ‘LerarenOntwikkelFonds (LOF): tips van de jury’ adviezen om een aanvraag succesvol te maken.

Ondersteuning bij het LerarenOntwikkelFonds

Voor ondersteuning bij het formuleren van je aanvraag kan je een beroep doen op een LOF-coach. Nadat de aanvraag door een jury goedgekeurd is, krijg je als LOF-deelnemer een jaar lang ondersteuning. Alle informatie over het LOF, het doen van een aanvraag en de begeleiding vind je op de site van het LerarenOntwikkelFonds. Je vindt hier ook een overzicht van leraren die hun initiatief al uitwerken.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.