Lessen uit Singapore

lerarenredactie | bijgewerkt op 24 juni 2016

Teachers are the key to everything that is being done in Education. (…) different teachers have different aspirations. (MOE)

Lessen voor Nederland

In Singapore wordt er goed voor de leraar gezorgd, zowel op het gebied van opleiding en professionalisering als op het gebied van de bijbehorende randvoorwaarden in tijd, ruimte en geld. Nederland kan hier een voorbeeld aan nemen. Ook het brede carrièreperspectief biedt goede mogelijkheden om als leraar door te groeien en zich meer te kunnen specialiseren. Dat maakt het beroep aantrekkelijker en kan daarnaast statusverhogend werken. Waar leraren tijd en ruimte hebben om met elkaar onderwijs te ontwerpen en zich bezig te houden met curriculumherijking, zal het onderwijs worden verrijkt.

Meer weten?

Lees verder in het dossier Curriculumontwikkeling in Singapore.

Deze video Lessen uit Singapore bevat filmbeelden uit Singapore – Strong Performers and Successful Reformers in Education die gemaakt is door EduSkills OECD. De video is onderdeel van een landenserie over het onderwijs: Video Series OECD PISA Strong Performers and Successful Reformers

Image credits, laatst geraadpleegd op 24-06-2016

Career Tracks
Ministry of Education

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.