Lessen uit Singapore
praktijk
po vo mbo so

Lessen uit Singapore

  • Embedcode

Teachers are the key to everything that is being done in Education. (…) different teachers have different aspirations.

(MOE)

Lessen voor Nederland

In Singapore wordt er goed voor de leraar gezorgd, zowel op het gebied van opleiding en professionalisering als op het gebied van de bijbehorende randvoorwaarden in tijd, ruimte en geld. Nederland kan hier een voorbeeld aan nemen. Ook het brede carrièreperspectief biedt goede mogelijkheden om als leraar door te groeien en zich meer te kunnen specialiseren. Dat maakt het beroep aantrekkelijker en kan daarnaast statusverhogend werken. Waar leraren tijd en ruimte hebben om met elkaar onderwijs te ontwerpen en zich bezig te houden met curriculumherijking, zal het onderwijs worden verrijkt.

Meer weten?

Lees verder in het dossier Curriculumontwikkeling in Singapore.

Deze video Lessen uit Singapore bevat filmbeelden uit Singapore – Strong Performers and Successful Reformers in Education die gemaakt is door EduSkills OECD. De video is onderdeel van een landenserie over het onderwijs: Video Series OECD PISA Strong Performers and Successful Reformers

Image credits, laatst geraadpleegd op 24-06-2016

Career Tracks Ministry of Education

Blijf op de hoogte

Vandaag in je mailbox. Morgen toe te passen in de klas. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips, actuele informatie en ideeën voor jouw dagelijkse onderwijspraktijk.