praktijk
po
vo
mbo

Professionaliseren met Mathieu Weggeman

In deze video komt Mathieu Weggeman, hoogleraar organisatiekunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, aan het woord en sprak over het professionaliseren van leraren. Wat komt er bij het professionaliseren van uw beroep kijken en welke rol spelen leidinggevenden daarin? Mathieu Weggeman maakt duidelijk hoe u plezier kunt houden in uw beroep en hoe anderen daarbij kunnen helpen.

  • Embedcode
Onderwerpen

ScholingWiskundedocent | 1 mei 2017

Weggeman in deze video:
"Een leraar van 54 jaar op een VO-school geeft scheikunde, natuurkunde en wiskunde. Maar het liep allemaal niet meer goed, CITO resultaten waren niet om over naar huis te schrijven, hij wist niet wat facebook was, hij kon de camerafunctie van de telefoon niet integreren in de natuurkundelessen wat de andere leraren wel deden. Toen zei de conrector: als je nu alleen wiskunde geeft. Jij wordt nu onze specialist op het gebied van de Boole-algebra en de verzamelingenleer. De bijdrage die hij nu levert is state-of-the-art op dat terrein. Ik ken meer van die gevallen."
Ach Weggeman, verzamelingenleer is al vele jaren geleden weggekiepert uit het VO. Van Boole heeft geen enkele scholier gehoord, laat staan van zijn algebra. State-of-the-art? verzamelingenleer en Boole-algebra zijn al meer dan een eeuw oud. Wat moet ik nu met facebook in mijn natuurkundelessen? Ik gebruik geen camera's in mijn les. Moet ik soms ook op functioneringsgesprek? Met mijn academische kennis sta ik mijlenver boven mijn 35 jaar jongere collega's, die van wiskunde heel weinig weten en waar wiskundige vaardigheden ontbreken. Academisch geschoolden laten zich niet meer zien in het onderwijs. Nog meer onzin van Weggeman kan men hier lezen, http://www.beteronderwijsnederland.nl/blogs/2013/11/uitspraken-mbo/ .

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.