praktijk
mbo
so

Cluster 3: contractwerk

Op de Prins Willem-Alexanderschool, een cluster 3-school voor zeer moeilijk lerende kinderen, gaan ze uit van de leerbehoeften van leerlingen en de gezamenlijke verantwoordelijkheid van leraren. Dit komt tot uiting in contractwerk. Leerlingen mogen in zekere mate zelf aangeven waar en wanneer ze willen oefenen met bepaalde onderdelen. In het contract staat wat er allemaal nog gedaan moet worden. Ze leren hierdoor zelfstandig te worden en de regie in handen te nemen.

  • Embedcode

Deze manier van werken heeft ook effect gehad op de rol van de leraar en de logopediste. Leraren krijgen allemaal te maken met dezelfde leerlingen. Iedereen werkt samen en denkt gezamenlijk na over hoe ze met de kinderen kunnen omgaan. De logopediste is nu in de klas aanwezig en werkt samen met het team.Bianca | 25 augustus 2017

Prachtig document.
Ik merk dat ik toch nog beperkt inzicht heb in de mogelijkheden van VSO leerlingen. School staat helaas ver van mij als ouder af. Zijn dit leerlingen met een uitstroom richting arbeid of dagbesteding?

Het lijkt mij goed als het (V)SO vaker op deze manier inzicht geeft in waar men mee bezig is. Dit draagt bij aan een beter beeld voor ouders en misschien ook voor meer begrip bij buitenstaanders.

Dank jullie wel!
Moeder van een kind op cluster 3 (VSO) en cluster 4 (SO)

E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Hiermee kunnen wij reageren op je bericht.