praktijk

Barbie in de bouwhoek

lerarenredactie | 03 februari 2017

  • PO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217965579/embedded/barbie-in-de-bouwhoek" frameborder="0" allowscreen></iframe>

De bouwhoek is in menig kleuterlokaal een hoek waar vooral de jongens heerlijk spelen. Het is echter belangrijk om ook meisjes te stimuleren tot activiteiten in de bouwhoek. Zo bied je alle kinderen in de klas de ontwikkelingskansen die eigen zijn aan de bouwhoek: oriënteren in de ruimte, inzicht in vormen en getallen, sociale ontwikkeling en probleemoplossend denken.

Daniëlle Douven van BS Onder de Linde en José Hillen van BCO Onderwijsadvies laten zien hoe je van deze ‘typische jongenshoek’ een creatieve spelomgeving voor jongens én meisjes maakt. Sleutelwoorden hierbij zijn varieer met materiaal, creëer mogelijkheden voor (rollen)spel en speel het spel mee!

Daarnaast is het belangrijk dat je als leerkracht kennis hebt van de bouwfasen waar een kind zich in kan bevinden zodat je hier je aanbod en begeleiding op aan kan passen.

Wil je meer lezen over hoe je van de bouwhoek een rijke leeromgeving maakt? Lees dan het artikel ‘Bouwen aan de bouwhoek’.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd