Praktijk

In gesprek over het lerarenregister

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 10 oktober 2017

  • PO
  • VO
  • MBO
  • SO
In deze video stellen leraren Marijke & Christiaan een aantal vragen aan ambassadeurs van de Onderwijscoöperatie om meer te weten te komen over hun taak als ambassadeur en het lerarenregister. De ambassadeurs vertellen waarom zij graag met collega’s het gesprek aangaan over het lerarenregister.
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/237647451/embedded/beroepsgroep-in-gesprek-over-het-lerarenregister" frameborder="0" allowscreen></iframe>

In augustus 2018 gaat het nieuwe lerarenregister van start. De beroepsgroep, jij als leraar, gaat over de invulling van het register. Daarom werden er meedenksessies georganiseerd waarbij ambassadeurs in gesprek gingen met leraren over het lerarenregister: hoe kun je dat instrument inzetten binnen je eigen professionalisering en waar moet het aan voldoen?

Word ambassadeur

Momenteel zijn ongeveer 50 leraren werkzaam als ambassadeur bij de Onderwijscoöperatie. De Onderwijscoöperatie is de beroepsorganisatie van, voor en door de leraar. De ambassadeurs werken een deel van hun werktijd voor de Onderwijscoöperatie en gaan op bezoek bij scholen om met collega’s te praten over de activiteiten van de Onderwijscoöperatie en de ontwikkeling van het beroep leraar. Ook belangstelling om ambassadeur te worden? Kijk hier voor meer informatie en de vacature.

Marijke en Christiaan zou je kunnen kennen van hun YouTube-kanaal www.youtube.com/benjegeflipt.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering: (klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd