Bespreken van vriendschap, verliefdheid, relaties en weerbaarheid in vwo 4

lerarenredactie | 07 september 2013

Hoe kun je in vwo 4 seksualiteit bespreekbaar maken in een veilige omgeving? Op het Stedelijk Gymnasium gebruiken ze daar spellen voor, in samenwerking met Rutgers Stichting.

Voortplanting

Tijdens de biologieles komt in vwo 2 en vwo 4 de voortplanting aan bod op het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Voor leerlingen een leuk onderwerp waar ook vaak lacherig over wordt gedaan. Het klinische gedeelte komt meestal goed uit de verf. Leraren vinden het echter soms moeilijk om seksualiteit en gevoelens te bespreken. In deze video laten we een manier zien om seksualiteit bespreekbaar te maken in een veilige omgeving.

Spellen

Er wordt gebruik gemaakt van twee spellen van de Rutgers: Boys R Us (alleen voor jongens) en Girls’ Choice (alleen voor meisjes). In deze spellen bespreken leerlingen in kleine groepjes uiteenlopende vragen die met seksualiteit en relaties te maken hebben.

Lang leve de liefde

Lang leve de liefde-bovenbouw is een lesprogramma over seksuele en relationele vorming voor jongeren. Het programma is afgestemd op de ervaring en het denkniveau van leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo (klas 4, 5 en 6).

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.