praktijk

Biketrial tijdens LO

lerarenredactie | bijgewerkt op 08 juli 2011

  • VO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217966379/embedded/biketrial-blablablaaa" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Bij biketrial gaat het om in een langzaam tempo al balancerend, rijdend en springend – met een trialbike een parcours met obstakels af te leggen. Een trialbiker gaat het net als een freerunner op eigen speelse wijze bewegend in op uitdagingen van de directe variabele landschappelijke omgeving. Bij biketrial staat snelheid niet centraal, maar gaat het juist om balans, coördinatie, kracht en mentale weerbaarheid. Waarbij obstakels in allerlei vormen getrotseerd moeten worden. Met de trialbike – een speciale fiets- worden allerlei moves uitgevoerd, zoals de trackstand, de backwheel hop en de bunny hop.

In dit filmpje zien we een les biketrial op het Vlietland College, horen we wat van de leerplanontwikkelaar Ger van Mossel wat er waardevol is aan biketrial en hoe je er het beste mee kunt beginnen en is de docent Frits Bosman aan het woord, die biketrial doet in zijn gymlessen.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd