Praktijk

Circusspel

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 12 juli 2011

  • PO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218139647/embedded/circusspel" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Op school De Prinsenhof is er veel tijd en ruimte vrij gemaakt voor het bewegen op het plein. In deze video is te zien hoe een les buiten bewegen vorm wordt gegeven met thema Circus. De verschillende onderdelen worden op diverse niveaus aangeboden; van eenvoudig naar steeds meer uitdagend.

Circusartiesten

In het echte circus zijn vaak spectaculaire dingen en mooie artiesten te zien, dus het is voor de kinderen een aansprekend thema. Op het schoolplein wordt geleerd om te balanceren op een touw, te lopen over stokken en te fietsen op een éénwieler. Als echte circusartiesten bewegen de leerlingen zich over het plein.

Kleuren gebruiken

De instructies worden gegeven door Robin ter Maat (coördinator pleinspelen) en de kleuren corresponderen met de kleuren die gebruikt worden in de methode Beweeg Wijs; een programma dat bewegen en spelen op het schoolplein een impuls geeft. De verschillende kleuren verwijzen naar een moeilijkheidsgraad op sociaal-emotioneel gebied, in dit filmpje is te zien hoe de Prinsenhof dit op het schoolplein geïmplementeerd heeft. Bekijk ook de tikspelen en de sportspelen.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd