De Groene Golf

lerarenredactie | bijgewerkt op 05 april 2016

De Groene Golf (voor en door jonge docenten) is de jongerenbeweging voor alle startende leerkrachten, aangesloten bij de Algemene Onderwijsbond. De Groene Golf gelooft in de potentie van jonge docenten. Jonge docenten staan dicht bij de doelgroep, brengen vernieuwing en hebben verfrissende ideeën. De Groene Golf gelooft dat het onderwijs erbij gebaat is als startende leerkrachten in staat gesteld worden al hun talenten te ontplooien.

Veel jonge docenten beginnen vol enthousiasme en passie aan hun loopbaan voor de klas, maar worden bemoeilijkt door gebrekkige begeleiding, hoge werkdruk en geringe carrièreperspectieven. Hierdoor keren veel jonge docenten het onderwijs voor goed de rug toe en gaat jong talent verloren. Dat is eeuwig zonde.
De Groene Golf ondersteunt jonge docenten actief en komt op voor hun belangen. Zij informeert beginnende leraren over hun rechten en vertegenwoordigen hen in de media, de vakbond en de politiek. Ook organiseert zij bijeenkomsten, waar jonge docenten elkaar kunnen ontmoeten om kennis en ervaringen uit te wisselen.
De Groene Golf is er voor jonge docenten zodat zij: trots kunnen zijn op hun beroep, zich erkend en gesteund voelen, met plezier kunnen functioneren in een veilige en stabiele werkomgeving en dat jonge docenten zich vol toewijding en gedrevenheid kunnen storten op het lesgeven.

In het “Meer voor elkaar festival” op zaterdag 14 november in Utrecht konden ruim 200 startende leraren terecht in een van de vele inspirerende workshops of kiezen voor de ‘Groene Ruimte’. Daar konden zij in relaxte sfeer in contact komen met vakgenoten om ervaringen uit te wisselen en vonden zij verschillende stands met informatie over de vele expertises van de AOb. Ook waren er Tweede Kamerleden aanwezig aan wie kritische vragen gesteld kunnen worden naar aanleiding van diverse stellingen.

De lerarenkamer verzorgde intervisie voor jonge docenten.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.