De kracht van de Onderwijscoöperatie

lerarenredactie | bijgewerkt op 20 februari 2017

De Onderwijscoöperatie is van, voor en door de leraar en zet zich in voor een sterke, professionele beroepsgroep. Bij de Onderwijscoöperatie werken daarom een paar honderd bevlogen leraren mee uit de sectoren basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Met beide voeten in de onderwijspraktijk vormen zij de vertegenwoordigers van de beroepsgroep. De focus ligt op nauwe samenwerking met het onderwijsveld om de beroepsgroep te organiseren en te verbeteren en de (ruimte voor) professionalisering te vergroten.

Deze collega’s werken voornamelijk op school. Daarnaast werken zij, afhankelijk van de functie, een paar uur tot één dag per week binnen een van de verschillende projecten of activiteiten bij de Onderwijscoöperatie.

In deze video leggen Glenn Hille en Angela Kouwenhoven van de Onderwijscoöperatie uit waar hun werk uit bestaat. Waarom zijn zij ambassadeur geworden? Wat betekent dat voor hun eigen onderwijspraktijk en hoe kunnen zij hun enthousiasme en professionaliteit overbrengen?

Links

Waar staat de Onderwijscoöperatie voor?

Wat doet de Onderwijscoöperatie?

Wat doen de meewerkende leraren?

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.

Leraar24 helpt je graag met kennis over onderzoek en onderwijs in de praktijk.