praktijk

De MatriXmethode bij emotieproblemen

lerarenredactie | bijgewerkt op 21 juli 2011

  • PO
  • VO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218139361/embedded/de-matrixmethode-bij-emotieproblemen" frameborder="0" allowscreen></iframe>

De MatriXmethode is een praktische behandelwijze die snel en effectief afrekent met problemen. Deze coachingtechniek kan worden ingezet bij kinderen met leerproblemen, gedragsproblemen, mentale problemen of emotionele problemen.

Het doel van de behandeling is het zelf aanpakken en oplossen van de problemen, door gebruik te maken van de eigen kracht, kwaliteiten en potentieel. In de video's komt onder andere Ingrid Stoop aan het woord; zij heeft de methode ontwikkeld en vertelt over het ontstaan, de werkwijze en het doel.

Deze video toont het gebruik van de MatriXmethode in de praktijk. Twee jongens vertellen hoe de methode voor hen werkt en hoe deze door de leerlaar kan worden gebruikt. Een moeder vertelt over haar ervaringen. Ingrid Stoop, bedenker van de MatriXmethode, vertelt wat haar filosofie is achter het gedachtegoed. Ook geeft ze tips voor leerkrachten over hoe ze emotionele problemen kunnen aanpakken bij leerlingen.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver Uniek Coaching en Counseling | 25-11-2011
Reactie De Matrixmethode is gebaseerd op NLP. Leerkrachten, Intern Begeleiders, Ouders e.a. kunnen zich hierin ontwikkelen door zich op te laten leiden bij een gecertificeerd instituut NLP. Bijvoorbeeld BGL Partners. Petra Wienen linkedin
Schrijver hugo de jong | 31-08-2011
Reactie Respect voor deze jongens die dé oplossing zelf bedacht hebben en dat voor de camera hebben uitgesproken. En wat het voor anderen ook kan betekenen dat je zelf de oplossing hebt. Nu de leerkrachten nog!

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.