Praktijk

Digibord: zelfcorrigerende oefeningen

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 22 november 2011

  • PO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218011587/embedded/stijn-def_mvdz_l24_digibord_zelfregulere" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Leraar Ankelien Barkman laat zien op welke manier je heel eenvoudig gebruik maakt van zelfcorrigerende oefeningen op het digibord. Ankelien gebruikt in haar groep regelmatig zelfcorrigerende oefeningen. Dit kan zijn bij instructie of verlengde instructie maar ook als verwerkingsvorm, inoefening of educatief spelletje.

Zelf maken
De oefeningen zijn relatief eenvoudig te maken en het kan binnen alle gangbare digibordsoftwarepakketten gedaan worden. Het zelfcorrigerende zit hem er in dat op een of andere manier de antwoorden zichtbaar gemaakt kunnen worden. Dit kan door het antwoord te verstoppen achter een plaatje, door de tekst en de achtergrond dezelfde kleur te geven, door te schuiven. Ook via de activiteiten in de software kun je manipuleren met antwoorden.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering: (klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd