praktijk

Docenten leren samen

lerarenredactie | bijgewerkt op 05 februari 2013

  • VO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217970923/embedded/docenten-leren-samen" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Deze video maakt deel uit van een serie inspirerende video’s waarin leraren en / of lerarenteams laten zien hoe ze vormgeven aan de eigen professionele ruimte. De video gaat over docenten die samen leren.

Pionier Janneke Nijhof-Spalink is docent wiskunde aan CSG Noordik in Almelo. Een aantal jaren geleden was zij wel klaar met het onderwijs. Zij vond de leerlingen niet gemotiveerd, deed haar riedeltje uit de boeken en kreeg er geen energie meer van. Daarbij vond ze dat zij er alleen voor stond met lesgeven. Ze werd met haar staat van dienst uiteraard niet meer gecoacht, maar deed alles maar op de manier zoals ze het altijd deed. Na een studiedag met saaie presentaties die werden gehouden door externen, was de maat voor haar vol. Het moest beter kunnen met de 100 professionals die op haar school werkten!

Janneke zet een knop om en komt met het project ‘docenten leren samen’. Zij wil dat docenten van elkaar leren en samen kijken naar wat verbeterd kan worden in de output en input en dit blijkt succesvol. Na een paar cursusdagen en gesprekken met collega’s wordt Janneke weer gemotiveerd en wil ze samen met andere collega’s een cultuurverandering op gang brengen.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver Giena | 28-03-2013
Reactie Geweldig Janneke ,dat je je weg hebt gevonden en het kunt uitdragen. Ik heb erg veel bewondering voor je Gefeliciteerd
Schrijver Menny | 25-03-2013
Reactie Wat mooi om je zo te zien! Ik heb ook de andere Janneke, die van een aantal jaren geleden, gezien. Wat een verschil! Gefeliciteerd met deze keuze in je werk.

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd