Praktijk

Door de leraar

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 05 december 2017

  • PO
  • VO
  • MBO
  • SO
‘Door de leraar’ is een maandelijks terugkerende publicatie met daarin aandacht voor een thema of tool dat door leraren zelf is ontwikkeld.  ‘Door de leraar’ geeft ruimte aan leraren of bijna-leraren die zelf of samen met collega’s iets hebben gemaakt en dat graag willen delen met de rest van Nederland.

Deze maand: De Spelles.

Matthijs Jansen staat sinds 2011 dagelijks voor de klas. Naast lesgeven in een klaslokaal, geeft hij ook de gymles aan zijn groep. Het belangrijkste bij een spelles is volgens Matthijs dat ‘iedereen beweegt en kan meedoen’.

Praktijk

In de praktijk merkte Matthijs echter, dat vooral de goede bewegers aan het bewegen waren en een aantal leerlingen zelfs afhaakte. Dat bracht hem tot nadenken over wat anders kan in de gymles. Deze andere mindset resulteerde meteen in een verandering bij de kinderen: iedereen deed mee en kon ook meedoen! De enthousiaste leraar wilde deze verandering aan anderen laten zien en maakte filmpjes van de spellen. Via diverse socialmedia-kanalen kun je delen in zijn enthousiasme, op Facebook heeft De Spelles al méér dan 50.000 likes!

Geef jij je gymlessen ook een nieuwe impuls?

Website

Facebook

YouTube

Twitter

Instagram

 

De inhoud van ‘Door de leraar’ wisselt maandelijks. Eerder geplaatste publicaties kun je terugvinden in ons Door de leraar – archief. De redactie van Leraar24 bepaalt de onderwerpen. Wil je ook een keer in ons platform? Stuur dan een mailtje naar Leraar24. 

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering: (klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.