Praktijk

Door de leraar

Lerarenredactie | Gepubliceerd op 20 februari 2018

  • PO
  • VO
  • MBO
  • SO
‘Door de leraar’ is een maandelijks terugkerende publicatie met daarin aandacht voor een thema of tool dat door leraren zelf is ontwikkeld. ‘Door de leraar’ geeft ruimte aan leraren of bijna-leraren die zelf of samen met collega’s iets hebben gemaakt en dat graag willen delen met de rest van Nederland.

Deze maand: Slimmer Werken TV.

Overzicht website Slimmer Werken TV

Onder het motto ‘Kijken naar een ander is kijken naar jezelf’ heeft het platform Noord-Holland-Noord (Platform NHN) lessen van collega’s opgenomen. Deze video’s kun je bekijken op de website Slimwerk. Door deze serie van 14 documentaires hoopt het platform docenten meer aan hun vak te binden. Bovendien kan de kennis uit de films direct gebruikt worden in de lespraktijk.

Het materiaal is gemaakt voor iedereen die graag kijkt naar mooi onderwijs. Alle leraren uit de video’s hebben iets ‘slims’ bedacht en willen graag delen hoe zij leerlingen geactiveerd en gemotiveerd houden tijdens de les. Deze vernieuwende films zijn niet alleen interessant voor ervaren leraren, ook starters kunnen zien hoe enthousiast deze leraren zijn en vooral: blijven.

Kijkmethode

De video’s lenen zich uitstekend voor professionalisering en begeleidingssituaties. Je kunt bij elkaar in de klas kijken zonder dat je de klas in hoeft te gaan! De opgenomen lessen zijn een goed uitgangspunt voor het voeren van een professioneel dialoog met je leidinggevende of met collega’s. Om deze gesprekken nog waardevoller te maken heeft het Platform NHN ook een kijkmethode ontwikkeld.

Slimmer Werken TV is een onderdeel van het project ‘Verbinden en vernieuwen’ van het Regionaal Platform Onderwijsarbeidsmarkt VO Noord-Holland-Noord. Het platform is opgericht door scholen, hogescholen en universiteiten.

 

Slimmer Werken TV

 

De inhoud van ‘Door de leraar’ wisselt maandelijks. Eerder geplaatste publicaties kun je terugvinden in ons Door de leraar – archief. De redactie van Leraar24 bepaalt de onderwerpen. Wil je ook een keer in ons platform? Stuur dan een mailtje naar Leraar24

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijver Jan | 18-01-2018
Reactie Geweldige website!

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.