Praktijk

Door de leraar

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 09 oktober 2017

  • PO
  • VO
  • MBO
  • SO
‘Door de leraar’ is een maandelijks terugkerende publicatie met daarin aandacht voor een thema of tool dat door leraren zelf is ontwikkeld.  ‘Door de leraar’ geeft ruimte aan leraren of bijna-leraren die zelf of samen met collega’s iets hebben gemaakt en dat graag willen delen met de rest van Nederland.

Deze maand: Liesleest!

Een leesbevorderingsproject, dat was de aanleiding van de website Liesleest. Lisa en Lysanne studeren om leraar Nederlands te worden en hebben binnen hun studie ruimte gekregen om jongeren meer aan het lezen te krijgen. Het resultaat is een vlotte website met informatie over diverse (jeugd)boeken en nieuw verschenen titels. Maar ook met tips voor samenvattingen, hoe je een boek moet kiezen, personageomschrijvingen en blogs over bijvoorbeeld ‘vergeten woorden’.

De website is zeer geschikt voor leraren Nederlands uit het voortgezet onderwijs, zowel vmbo als havo en vwo. Maar ook leraren uit het basisonderwijs of studenten van lerarenopleidingen kunnen hier terecht.

www.liesleest.nl

 

De inhoud van ‘Door de leraar’ wisselt maandelijks en blijft geen vaste content op Leraar24. De redactie van Leraar24 bepaalt de onderwerpen. Wil je ook een keer in ons platform? Stuur dan een mailtje naar Leraar24. 

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering: (klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.