Praktijk

Downsyndroom: ouders en school

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 21 februari 2011

  • PO
  • SO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218012738/embedded/stijn_daut_l24_cluster3_samen1" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Op basisschool De Lemborgh in Limbricht werken ouders en school intensief samen bij de begeleiding van en het onderwijs aan Maud, een meisje met het syndroom van Down. Maud is 8 jaar en zit in groep 4.

Voor een leraar zijn ouders van Downkinderen serieuze gesprekspartners omdat zij zich vaak al uitgebreid hebben geschoold op het gebied van opvoeding en onderwijs. Ze lezen veel over onderwijs en opvoeding van Downkinderen, wisselen ervaringen uit met andere ouders, en hebben veelvuldig overleg met therapeuten en pedagogen. Een leraar kan deze kennis en ervaring van ouders benutten door met hen samen te werken in de begeleiding van het kind.

De video illustreert hoe school en ouders gezamenlijk het onderwijsleerproces van een kind met Downsyndroom in het reguliere basisonderwijs kunnen ondersteunen.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd