Praktijk

Duizend jaar voor de klas – Jan

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 08 december 2009

  • VO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218140972/embedded/duizend-jaar-voor-de-klas" frameborder="0" allowscreen></iframe>

“Jan van Loo is in augustus 2008 met pensioen gegaan na zo’n veertig jaar leraar Nederlands geweest te zijn, waarvan dertig jaar aan het Coenecoop College in Waddinxveen. Jan houdt ervan de leerlingen uit te dagen en vragen te stellen en wil ze graag veel leren. Daarom vindt hij het jammer dat de rol van de leraar door de onderwijsvernieuwingen zo wordt uitgehold. Wel is hij blij dat er nu meer plaats is voor het projectonderwijs, waar hij erg in gelooft. Door leerlingen vaardigheden te laten beoefenen die meerdere vakken beslaan en een concreet doel hebben, worden ze klaargestoomd voor de maatschappij. Daarbij speelt het Nederlands een belangrijke rol. Jan is dan ook erg trots op het sollicitatieproject bij hem op school, waaraan zelfs een prijs is toegekend.”

Zo wordt Jan geïntroduceerd. Hij is één van de vijfentwintig leraren die aan het  project ‘Duizend jaar voor de klas’ meededen. Ieder vertegenwoordigt zo’n veertig jaar onderwijservaring en sámen kunnen de vijfentwintig dus duizend jaar aan kennis en ervaring overdragen aan leraren die het stokje van hen overnemen.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering: (klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd