Praktijk

E-klas en PAL-student in de praktijk

Lerarenredactie | Gepubliceerd op 17 december 2014

  • VO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217973178/embedded/e-klas-en-pal-student-test" frameborder="0" allowscreen></iframe>

E-klas en PAL-student is een innovatief experiment van InnovatieImpuls Onderwijs (IIO) met een sterke samenwerking tussen voorgezet en hoger onderwijs. Een E-klas bestaat uit een rijk gevulde elektronische leeromgeving ontwikkeld door docenten zelf. De E-klas is gevuld met studiewijzers, (zelf)toetsen en chatmogelijkheden met medeleerlingen en docenten, waar de leerling zelf kan experimenteren en testen kan doen. Bij de uitvoering en ondersteuning van de E-klassen en andere lessen worden er getrainde PAL-studenten (PAL = Persoonlijk Assistent Leraar) ingezet. De PAL-studenten worden in een vroeg stadium van hun studie uitgedaagd om onderwijservaring op te doen.

Neem een kijkje op het Oscar Romero in Hoorn, waar docenten en PAL-studenten gezamenlijk les geven met behulp van E-klassen. In dit filmpje vertellen docenten, de projectleider en de PAL-student over hun ervaringen.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd