praktijk

E-klas en PAL-student in de praktijk

lerarenredactie | bijgewerkt op 17 december 2014

  • VO
  • embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217973178/embedded/e-klas-en-pal-student" frameborder="0" allowscreen></iframe>

E-klas en PAL-student is een innovatief experiment van InnovatieImpuls Onderwijs (IIO) met een sterke samenwerking tussen voorgezet en hoger onderwijs. Een E-klas bestaat uit een rijk gevulde elektronische leeromgeving ontwikkeld door docenten zelf. De E-klas is gevuld met studiewijzers, (zelf)toetsen en chatmogelijkheden met medeleerlingen en docenten, waar de leerling zelf kan experimenteren en testen kan doen. Bij de uitvoering en ondersteuning van de E-klassen en andere lessen worden er getrainde PAL-studenten (PAL = Persoonlijk Assistent Leraar) ingezet. De PAL-studenten worden in een vroeg stadium van hun studie uitgedaagd om onderwijservaring op te doen.

Neem een kijkje op het Oscar Romero in Hoorn, waar docenten en PAL-studenten gezamenlijk les geven met behulp van E-klassen. In dit filmpje vertellen docenten, de projectleider en de PAL-student over hun ervaringen.

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

geef jouw waardering:

(klik om te waarderen)

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Gerelateerd