Praktijk

Electronische Leeromgeving (ELO)

Redactie Leraar24 | Gepubliceerd op 05 januari 2015

  • VO
  • SO
  • Embed video

    <iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/217973254/embedded/elo" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Orion College West is anderhalf jaar begonnen met het creëren van een elektronische leeromgeving (ELO).

In eerste instantie ging het om de invoering van Cloudwise, een elektronische studiewijzer van Google, die op intitiatief van de raad van bestuur voor alle scholen van Orion moest worden ingevoerd.

Al snel werd besloten om, naast de studiewijzer, ook de wettelijk verplichte leerlijnen in Cloudwise te verwerken.

Een aantal docenten zijn hiermee aan de slag gegaan en na verloop van tijd zijn de overige docenten hierbij betrokken waardoor er uiteindelijk van iedere lesmethode Cloudwise studiewijzers gemaakt zijn.

Afgesproken is om Cloudwise in november 2014 te introduceren. De video zal gaan over de introductie van Cloudwise en de reacties die er loskomen bij de introductie.

Ter info: vernieuwingen/veranderingen in het onderwijs verlopen altijd moeizaam. Dat geldt ook voor Cloudwise. Interessant hierbij is de acceptatie door de docenten. Hebben ze er vertrouwen in? Wordt het als extra werkdruk ervaren? Maakt men gebruik van de elektronische weg of printen we gewoon de studiewijzer uit en gaan we op de oude manier verder?

 

Nog vragen?

Leraar24, het LerarenOntwikkelFonds en de Kennisrotonde helpen je graag.

Stel je vraag!

Geef jouw waardering: (klik om te waarderen)
Schrijver Renee Dekker | 20-01-2015
Reactie Erg duidelijk en interessant filmpje,om bij aan te sluiten op de ARS voor bijvoorbeeld de zaakvakken. Bedankt ! en natuurlijk altijd leuk als je oud leerlingen kent, zoals Tanith,

Schrijf zelf een reactie

Als je je e-mailadres invult kunnen wij reageren op je reactie. Het e-mailadres wordt niet op de site getoond.

Leraar24 staat het delen, aanpassen en gebruiken van de gepubliceerde content op deze website toe, tenzij anders aangegeven, onder de voorwaarden in de Disclaimer.

Gerelateerd